Croissants, champagne, Parijs. De Fransen lijken zoveel dingen goed te krijgen. Voeg er nog een toe aan die lijst: de Franse vlecht. Niemand weet precies of de Franse vlecht al dan niet in Frankrijk is ontstaan, maar het heeft zeker de zwier en stijl van alles wat Frans is. French Braids zijn mooi op zichzelf of als basis voor tal van andere kapsels. Hier is de how-to voor het maken van een eenvoudige, eenvoudige Franse vlecht, samen met 14 handige tips voor de perfectie van Franse vlechten.

Hoe maak je een Franse vlecht

Stap 1

Gebruik een ovale of platte peddelborstel of een ontwarrende borstel, iets dat geen kroeshaar door je haar veroorzaakt om alle klitten te verwijderen. Borstel vervolgens je haar in de richting waarin je wilt dat de vlecht gaat, of het nu opzij of recht naar achteren is.

Stap 2

Maak een Mohawk-vormig gedeelte van de voorste haarlijn bij de slapen tot net boven de kruin van het hoofd. Verdeel dit bovenste gedeelte in drie gelijke subsecties.

Stap 3

Steek het linkerdeel over het middendeel. Steek dan het rechterdeel over het middendeel.

Stap 4

Pak een klein deel van het haar van de rechter haarlijn. Pak het op met je vinger en deel het recht naar de plaats waar de bestaande vlecht is begonnen. Voeg dit nieuwe gedeelte toe aan het vlechtgedeelte aan de rechterkant.

Stap 5

Voer nog een klein deel van de voorste haarlijn in het linker vlechtgedeelte.

Stap 6

Steek het linkerdeel over het midden over. Steek het rechter gedeelte over het midden over.

Stap 7

Herhaal de vorige stappen van het invoeren van een haarlijn/zijgedeelte in het vlechtgedeelte aan de rechterkant en voer vervolgens een haarlijn/zijgedeelte in het vlechtgedeelte aan de linkerkant. Steek het linkerdeel over het midden en steek het rechterdeel over het midden.

Stap 8

Blijf op deze manier vlechten tot aan de onderkant van het hoofd of de nek, totdat je geen haar meer hebt om aan elke kant in te voeren.

Stap 9

Op dit punt kun je de rest van het haar, onder de onderkant van het hoofd, in drie delen verdelen en de look afmaken met een conventionele driestrengige vlecht.

Stap 10

Zet de vlecht vast met een klein elastiekje en besproei het haar indien nodig met om opvliegers onder controle te houden.

Handige tips voor Franse vlechten

 1. Houd het haar zo strak mogelijk terwijl je de vlecht maakt om te voorkomen dat het haar gaat hangen of kromtrekken.
 2. Terwijl u de zijsecties invoert, moet u ervoor zorgen dat elke sectie recht wordt gemaakt en zo strak en schoon mogelijk wordt gehouden om doorhangen of openingen te voorkomen.
 3. Gebruik de top van uw vinger of vingernagel om de subsecties te maken.
 4. Als het haar te schoon, fijn of glad is, breng dan een  aan om het gemakkelijker vast te houden.
 5. Als het haar gekruld, golvend en/of getextureerd is, blijft het op zijn plaats, maar ziet het er misschien niet glad of pluisvrij uit, dus het kan handig zijn om een te gebruiken voordat je het haar droogt om kroezen te temmen.
 6. Om een ​​Franse vlecht aan te kleden, bereid je het haar voor door het te krullen voordat je gaat vlechten. Gebruik een krultang of krultang om golven of krullen te creëren. De vlecht ziet er voller en meer gepolijst uit.
 7. Voor een gemakkelijke, casual, Boheemse look, breid je de Franse vlecht uit door zachtjes aan de zijkanten te trekken nadat het haar is gevlochten. Trek alleen aan het gevlochten gedeelte, niet aan de horizontale gedeelten aan de zijkanten van de vlecht.
 8. Probeer alle secties even groot te houden, ook de secties die u vanaf de zijkanten invoert.
 9. Gebruik je vingers om de secties verdeeld te houden, met je duimen bovenop.
 10. Wees creatief! Je kunt een Franse vlecht gebruiken als basis voor een opgestoken kapsel of knotje of je kunt een mini Franse vlecht gebruiken als kapselaccent.
 11. Aan de onderkant, weersta de drang om te veel haar te pakken terwijl je de Franse vlecht afwerkt. Houd de secties uniform en schoon en volg de ronding van het hoofd.
 12. Verfraai je vlecht. Tegenwoordig plunderen meisjes alles, van de juwelendoos tot de ambachtswinkel tot de tuin om hun Franse vlechten te versieren. Je kunt parels door je vlecht strooien, kleine madeliefjes in de lussen stoppen, kleine metalen ringen door de vlechtsecties rijgen. Er zijn veel manieren om plezier en interesse toe te voegen aan een Franse vlecht!
 13. Als je kort haar hebt, kun je nog steeds een kleine Franse zijvlecht, kleine Franse cornrow-vlechten of een kleine kroon of haarlijn Franse vlecht doen.
 14. Oefening baart kunst. Pak een vriendin of een mannequin-hoofd en oefen in je vrije tijd Frans vlechten. Bij vlechten draait alles om ritme en vingervaardigheid, en beide gaan gepaard met herhaling.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *